воскресенье, 11 декабря 2011 г.

кроссворд


По горизонталі:
1. Енергонезалежний вид пам’яті комп’ютера для довгострокового зберігання програм та даних.
2. Пристрій або спеціальна програма, призначені контролювати або регулювати роботу іншого пристрою.
4. Пристрій виведення інформації, що його використовують для друкування складних та широкоформатних графічних об’єктів.
7. Основний вузол персонального комп’ютера, призначений обробляти дані за заданою програмою та керувати роботою всіх блоків комп’ютера.
10. Один з базових пристроїв виведення інформації, що перетворює вміст відеопам’яті на візуальні образи.
11. Назва енергонезалежного виду пам’яті комп’ютера призначеного довгостроково зберігати програми та дані.
13. Номер байта в запам’ятовувальному пристрої.
15. Основний пристрій уведення в комп’ютер літерно-символьної інформації.
17. Пристрій до поєднання комп’ютера до глобальної мережі, що оптимально перетворює цифровий сигнал на аналоговий, передає та приймає його і виконує обернене перетворення прийнятого сигналу.
19. Вид пристроїв зовнішньої пам’яті, що є найпоширенішим запам’ятовувальним пристроєм великої ємності, який використовують для тривалого використання інформації. В основу роботи цього пристрою покладено магнітний пристрій записування та зчитування інформації.
20. Сучасний популярний вид зовнішнього запам’ятовувального пристрою, що походить від ПЗП (є енергонезалежним), але працює як оперативна пам’ять.
По вертикалі:
1. Пристрій, який оптичним шляхом уводить в комп’ютер графічну інформацію, що до цього розміщувалася на аркуші паперу.
3. Вид монітора, який є одночасно пристроєм введення та виведення інформації, що реагує на дотик його поверхні.
5. Інша назва над оперативної пам’яті. Дуже швидкий запам’ятовувальний пристрій невеликого обсягу, який використовують для обміну даними між мікропроцесором та ОЗП, щоб компенсувати різницю в швидкості обробляння інформації цими пристроями.
6. Один з видів спеціальної пам’яті, що є енергонезалежним. Його використовують для зберігання даних, які ніколи не треба змінювати.
7. Пристрій для друкування текстової та графічної інформації.   
8. Частина від відео системи комп’ютера, у якій зберігають зображення, що буде виведене на монітор, у формі певної послідовності нулів та одиниць.
9. Вид внутрішньої пам’яті. Швидкий енергозалежний запам’ятовувальний пристрій не дуже великого обсягу, призначений зберігати програми та дані, які обробляє процесор на цей момент часу.
12. Назва групи клавіш клавіатури, розміщених навколо літерно-цифрового блоку, що мають різне призначення та розмір, але використовуються досить часто (іноді з іншими клавішами).
14. Один з мультимедійних пристроїв уведення аудіоінформації.
16. Пристрій для резервного копіювання великих обсягів інформації, дія якого ґрунтується на магнітному записуванні інформації.
18. Запамятовувальний пристрій для зберігання невеликих обсягів інформації та перенесення даних і невеликих програм з одного комп’ютера на інший.  


2 комментария: